|070020048|0886151184|sales@ioncomputers.bg|b2b@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

4 начина да озвучите сетъпа си

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, хора,

днес ще ви покажа четири подхода за това, как може да озвучите вашия сетъп.

 

 

 

 

И четирите продукта, които ще разгледаме днес са на вече известния производител ROXPOWER .

И така започвам с най-голямата кутия това е музикална система X Scream, състояща се от саунд-бар и суббуфер. Колконките на саунд-бара са две по 3 вата, а суббуфера 5 вата.

 

 

 

 

 

 

Устройството се захранва чрез USB, a музиката може да се пусне през 3,5 милиметровия жак или през Блу-тут.

 

 

 

 

Третият кабел, който е USB Tipe-C служи за да се свърже основното тяло със суббуфера.

 

 

 

 

Централно имате само един бутон който служи едновременно за включване и регулиране на звука. 

В горната част от двете страни на логото има два тъч бутона.

 

 

 

 

Единият е за контрол на подсветката, която се намира по долния ръб и има няколко режима на светене, както и статични цветове. 

Другият бутон е за включване и изключване на блутут режима. При него можете да свържете телефона си например и да пускате музика през него. Удобно е, ако каните гости и имате домашно парти например, може да позволявате на хората да пускат музика през телефоните си. 

Иначе, аз демонтирах собствената си музикална система, за да направя място на тази и да видя как ще стои на моя сетъп. Саундбара се смества отлично под платформата за мониторите ми.

 

 

 

 

Суббуферът пък застава доста добре отгоре, отстрани на мониторите.

 

 

 

 

RGB LED подсветката създава отлична геймърска естетика, която много добре се вписва в цялостната визия на сетъпа ми. Централният бутон за контрол на звука е много удобен и мога лесно да го използвам, дори по време на игра. 

Макар и малки, говорителите са достатъчни, за да играете игра, която не е Е-спорт. Аз лично не обичам да стоя дълго време със слушалки за това винаги съм си имал и колонки на компютъра. Ползвам слушалки само при играенето на Е-спорт, където прецизната пространствена ориентация е от решаващо значение. 

 

 

 

 

Качеството на звука е добро като за говорители с такъв малък размер - те са само два инча. Суббуфера помага с дълбочината на тоновете.

Като цяло тази музикална система е подходяща за геймърски десктоп сетъп, ако сте като мен и предпочитате да играете без слушалки, когато това е възможно. На игри, като Forza Horizon 5 например, няма да имате никакъв проблем.

Ако обаче играете и Е-спорт заглавия, като CS:GO например, тогава е задължително към сетъпа да добавите и едни слушалки. 

Днешният модел на T-ROX се отличават с това, че освен всичко друго са и безжични - RoxPower T-ROX ST-GH709W RGB и са съвместими с PC, PS5, XBOX 

 

 

 

 

 

 

Т.е. Няма да имате излишни кабели, които да загрозяват вашия сетъп. Може да видите слушалките с тяхната светеща RGB подсветка стоят толкова добре на бюрото ми. 

 

 

 

 

Самите те имат гладък и изчистен дизайн, с матови покрития. Наушниците и меката част на диадемата са с кожена обшивка и са много удобни.

 

 

 

 

Диадемата се разширява с няколко степени по класически механизъм.

 

 

 

 

Подобно на други модели, микрофонът е гъвкав и е направен да може да се маха и слага, чрез 3,5 милиметров жак.

 

 

 

 

 Ако не ви трябва няма нужда да го държите само да ви се пречка. 

Всички контроли и букси се намират на лявата слушалка.

 

 

 

 

Имаме букса за включване на микрофона, букса за включване на аудио-кабел, ако се наложи и USB Tipe-C което служи за зареждане на батерията. 

Бутоните са за регулиране на звука, за включване на слушалките и за мютване на микрофона. 

Свързвате се към компютъра с помощта на този безжичен USB донгъл.

 

 

 

 

Блутут няма, така че ако искате да си пускате музика от телефона, докато сте навън, ще може да го направите само с включения в комплекта аудио-кабел. 

Когато слушалките се включат, страничната RGB LED подсветка започва да свети около логото на ROXPOWER, което представлява главата на тиранозавър REX.

 

 

 

 

Звуковият диапазон на слушалките е от 20Hz до 20kHz, което е стандартното. 50 милиметровите говорители са доста мощни и няма да останете разочаровани, ако предпочитате да слушате музиката и игрите на по-силно. 

Фактът, че слушалките са безжични ги прави много удобни и естетически по-приветливи, като част от моя сетъп. 

 

 

 

 

Тествах слушалките на игри като CS:GO, където се справиха отлично.

 

 

 

 

Според мен, ако сте геймър, съчетанието от XScream музикалната система и безжичните слушалки на T-Rox са отлични, защото ще ви позволят да се ориентирате добре, ползвайки слушалките в 3D шутърите, а през останалото време може да си ползвате музикалната система. 

Следващата минималистична система, която ще ви покажа, са ето тези две колонки Roxpower 2.0 RGB - YM-S3, черен.

 

 

 

 

 

 

Те не са съвсем обикновени, защото са направени по технологията на дву-диафрагмения суббуфер. Казано иначе, освен предната мембрана, която имат всички нормални колонки, тук имаме и тази задна мембрана.

 

 

 

 

Това позволява на малките по обем говорители все пак да притежават завидни басови качества. 

Колонките естетически изглеждат добре с RGB подсветка в предната част на говорителите.

 

 

 

 

 Те обаче според мен са подходящи за лаптопски сетъп, не за голям десктоп, като моя. Основната причина е в късия кабел, който не позволява да разположа колонките, където си поискам, а мога да ги сместя максимум ето тук под монитора.

 

 

 

 

 Регулирането на звука идва от този бутон на кабела подобно на слушалки. 

 

 

 

 

Също както по-голямата музикална система, която показахме, двете колонки се захранват с USB кабел, но иначе музикалния сигнал се пуска през 3,5 милиметров жак.

 

 

 

 

Като цяло това е добре, защото поне не ви се налага да включвате колоните в контакт и так да усложнявате кабелния мениджмънт. За разлика от по-голямата система обаче, тук нямате Блутут така, че кабелът ви е единствената опция. Подсветката също няма опцията да бъде контролирана, тя просто си светка в различни цветове. Като качество и сила на звука нямам оплаквания, имайки се предвид супер-малките размери на колонките и тяхната изключително ниска цена от само 27 лева. 


И накрая избора на хората, които искат да се озвучават навън. ROX11 е изключително компактна и лека блутут колонка, която идва в приятна синя разцветка и на цена от едва 16лв.

 

 

 

 

 

 

За тези пари всъщност получавате много. Силата на звука е достатъчна, за да озвучите малко пейка-парти в парка или ако сте като мен фен на огньовете може да я ползвате, за да си пускате музика, докато въртите и дори фучащите пламъци няма да заглушат звука. 

 

 

 

 

Средното време за работа на колонката с едно зареждане на батерията е разчетено за 3 часа, което в повечето случаи ще бъде достатъчно. 

 

 

 

 

Колонката идва с доста изводи, имаме нормален USB порт, както и micro-usb. За съжаление не е Tipe-C, което означава, че няма да е съвместимо с кабела за зареждане на повечето съвременни телефони.

 

 

 

 

Имаме 3,5 милиметрова входяща букса, ако ви се наложи да пускате звук от устройство, което не разполага с блутут. Особено ме кефи факта, че има слот за микро SD карта, на която може предварително да качите от добрите стари МР3-ки и по този начин да си спестите необходимостта да свързвате нечии телефон към колонката, докато си пускате музика. 

Отзад имете четири гумирани бутона за контрол, които са доста прости. Два от тях са за регулиране  на звука, имате плей бутон и старт бутон. 

 

 

 

 

Това бяха четири продукта на RoxPower и четири полезни идеи за това как да озвучите вашия сетъп. Следете редовно блогът на Йон Компютърс за още ревюта и полезни съвети. 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес ще направим нещо, което отдавна не бяхме правили - бюджетно оптимизирано РС, където ще се опитам да направя конфигурация...
    Здравейте хора, днес ще ви покажа четири подхода за това, как може да озвучите вашия сетъп. И четирите продукта, които ще...
    Една доста разумна конфигурация като подбор на части и днес нямам търпение да споделя с вас как това РС се справи с игрите и б...
    Какво е по-особеното за днешния билд. Той е направен в партньорство с вносителите на ADATA и XPG и в него ще бъдат представени...
    Тук при мен вече от една седмица са четирите процесора, с които тази серия беше открита, двете Ryzen деветки - 7950Х, по-малки...
    Тук при мен имам не един, не два, не три, а цели четрири - това са практически всичките процесори от 7000-та серия които AMD с...

Отзиви и ревюта (298)